ENG-Üveghab Granulátum alkalmazása gerendarácsos alapozásnál

May 2018

Projektleírás: Egy Balaton melletti kistelepülésen, Nemesvámoson épül meg Magyarország első intézménye kenderbetonból, a nemesvámosi a Fehérlófia Waldorf Óvoda és Iskola. A projekt több ütemben fog megvalósulni, az első ütemben egy szaktantermi épület épül meg.

A kenderbeton az idő múlásával egyre szilárdabb, mészkő keménységű lesz. Amely egyben jó hőszigetelő és-tároló, páraáteresztő és-szabályozó tulajdonságokkal bíró falazat, ami könnyen feldolgozható, továbbá a mész fertőtleníti a levegőt.

A terveket Nóbik Orsolya és Perjés Dóra építészek készítették a beruházó ökologikus szemléletét teljes mértékben figyelemmel tartva. Ezzel biztosítva minél ideálisabb környezetet a gyermekek számára.

A beruházó és az építészek szemléletébe teljes mértékben beleillik az ENERGOCELL® Üveghab Granulátum, mivel azt üveghulladék újra hasznosításából állítjuk elő.

Az Üveghab Granulátumot, mint hőszigetelő és ágyazó anyagot az építész a gerendarácsok közé, alá és mellé 30cm vastagságban alkalmazta.

Ezzel biztosítva a 7/2006 TNM rendelet irányelveit, miszerint minden új épület talajon fekvő padlójának hőátbocsátási tényezőjének U=0,3Wm²K-nek kell megfelelnie.