Energocell® a „lélegző” padozatban

January 2018

A Baranya Megyei kis településen Erdősmecskén egy parasztház felújításánál használják az Üveghab Granulátumot.

Az épület felújítása során a német megrendelőnknek elsődleges szempontja az volt, hogy megtartsa a vályogból készült épületnek a "klímáját". Ezért gondos odafigyeléssel alakítja át az épület belső tereit, falait. A felújításból a padozat sem maradhatott ki. A régi agyagpadlót 25 cm mélységben vissza bontották, helyet adva egy új rétegrend kialakításához.

A tulajdonos ragaszkodott az új rétegrend kialakításánál, hogy a padozat továbbra is "lélegző" légáteresztő maradjon. Ezért a talajra geotextilia elválasztással egy 10 cm vastagságú tömörített Üveghab réteget terítettek el. Amire 50x100 mm-es párnafákat helyeznek el, majd azok közét szintén Üveghab Granulátummal töltik meg. A párnafákra ismételten geotextilia kerül az esetleges kiporzás elkerülése végett, majd végső burkolatként hajópadló.

A vizes helységekben az Üveghabra pedig finom frakcióba ágyazott téglaburkolat kerül majd.