Laurastar Hungary Kft. raktárbővítés

March 2019

A svájci tulajdonú Laurastar Hungary Kft. gyártáskapacitásának növelése érdekében bővíti kapuvári gyártó és raktár csarnokait. A két milliárdos beruházás keretén belül épül meg egy raktárépület, valamint egy 1.600 m²-es alapterületű gyártó csarnok. A csarnok funkciójából adódóan a padló hőszigetelési képességénél 0,3W/m²K hőátbocsátási tényező volt az elvárás. Így megfelelve a 7/2006 TNM rendelet költség optimalizált követelmény szintjének. A rendelet irányelvei, valamint a terhelhetőség biztosítása érdekében az ENERGOCELL® Üveghab Granulátum került betervezésre és beépítésre.

Az ENERGOCELL® Üveghab Granulátumot 28 cm vastagságban terítették el, melyet 1:1,4 arányban tömörítettek egy 15 tonnás kombi hengerrel. Az Üveghab Granulátum terítése és tömörítése után arra egy 10 cm tömör vastagságú durva ágyazati réteg került. Végül a rétegrend lezárásaként a 20 cm vastagságú műanyagszálas ipari padló kerül kivitelezésre.

A felső ágyazati réteg szerepe:

  1. mechanikai védelmet nyújt az üveghab rétegnek, megvédve azt az építkezési forgalom okozta terheléstől és mechanikai hatásoktól
  2. növeli az üveghab réteg teherbírását
  3. csökkenti a padló terheiből az üveghabra adódó feszültséget

Az így kialakított ágyazati rétegrend további előnyei:

  • nem szükséges az ipari padlót plusz vasalással ellátni
  • elegendő a műanyag- vagy acélszál alkalmazása
  • nem szükséges betonpumpa alkalmazás, ezzel a költségeket tovább lehet csökkenteni