GER-R-M Logisztika Kft. csarnok építése

Januar 2019

Projektleírás:Az R-M Logisztika Kft. gyártáskapacitásának növelése érdekében építteti az 1.200 m² hasznos alapterületű új redőnykészítő csarnokát.

A csarnok funkciójából adódóan a padló hőszigetelési képességénél 0,3 W/m²k hőátbocsátási tényező volt az elvárás. Így megfelelve a 7/2006 TNM rendelet költség optimalizált követelményszintjének. A rendelet irányelvei miatt Energocell® Üveghab Granulátum lett meghatározva a padló végleges rétegrendjénél mint hőszigetelő anyag.

A hőszigetelésen kívül a másik fontos követelmény volt a rétegrendet tekintve, a megfelelő statikai követelményeknek való megfelelés. Ezért az Energocell® Üveghab Granulátumot a talajra geotextilia elválasztással 25 cm vastagságban terítették el, melyet 1:1,4 arányban tömörítettek egy 250 kg-os lapvibrátorral és egy 800 kg-os padkahengerrel.

Az Üveghab Granulátum terítése és tömörítése után arra egy 12 cm tömör vastagságú durva szemcsés anyagú ágyazati réteg került. Végül a rétegrend lezárásaként a 20 cm vastagságú acélszálas ipari padló kerül kivitelezésre.

Az így elkészített padló alatti rétegződés terhelhetősége nagyobb, mint ha táblás hőszigetelést alkalmaztak volna.

A felső ágyazati réteg szerepe:

  1. mechanikai védelmet nyújt az üveghab rétegnek, megvédve azt az építkezési forgalom okozta terheléstől és mechanikai hatásoktól
  2. növeli az üveghab réteg teherbírását
  3. csökkenti a padló terheiből az üveghabra adódó feszültséget

Az így kialakított ágyazati rétegrend további előnyei:

  • nem szükséges az ipari padlót plusz vasalással ellátni
  • elegendő a műanyag- vagy acélszál alkalmazása
  • nem szükséges betonpumpa alkalmazás, ezzel a költségeket tovább lehet csökkenteni