Zonă de recepție pentru camioane  

Iunie 2017

Suprafața zonei de recepție s-a acoperit cu pietre de pavaj. Lucrările au fost îngreunate de capacitatea portantă scăzută a solului. Stratul de bază s-a realizat din granule de sticlă celulară Energocell cu greutatea volumetrică de 200 kg/m³ în stare necompactată. Materialul s-a încorporat în două straturi de grosime variabilă (28-23 cm) prin compactare. Dedesubt și deasupra stratului de sticlă celulară s-a întins câte un strat de material geotextil de 200g/m². Geotextilul inferior previne amestecarea sticlei celulare cu pământ, iar cel superior împiedică amestecarea cu fracțiuni fine prin scurgerea apelor pluviale, deoarece acest fenomen poate genera tasarea structurii. Pe geotextilul superior s-a întins stratul de bază din fracțiuni fine, în care s-au așezat pietrele de pavaj de 10 cm.