Bloc de apartamente de lux cu acoperiș plan în Balatonberény

Aprilie 2019

Granulele de sticlă celulară Energocell® au fost utilizate pentru nivelarea acoperișului plan al unui bloc de 80 de apartamente de lux din Balatonberény.

Clădirea construită în 1970 este supusă în prezent unor renovări și modificări majore. Nici acoperișul plan nu face excepție, deoarece pantele și sistemele de evacuare a apei de acum 49 de ani nu satisfac cerințele actuale. Pe vremea aceea apele pluviale au fost evacuate prin interiorul clădirii, iar executantul a trebuit să umple pantele realizate în acest scop.

Înaintea de începerea lucrărilor s-au avut în vedere mai multe materiale, dar acestea ori n-au fost suficient de rezistente la solicitări, ori au fost prea grele pentru planșeul vechi, și astfel s-a ajuns la granulele de sticlă celulară Energocell®.

Pantele vechi de 10-20 cm au fost umplute cu granule de sticlă celulară, peste care s-a executat un strat de suport din beton pentru hidroizolație, în care s-au creat și pantele noi pentru drenajul punctual.