Agora Budapest Business Center

Budapesten a 13. kerületben épült fel az Agora Budapest Business Center. Az irodaház együttes modern és elegáns irodahelységeket biztosít az új és régi budapesti vállalatoknak. A komplexum alatt több emeleten mélygarázs helyezkedik el, ami nem csak az irodaépületek, hanem a belső park, és szökőkút alatt is elterül. A mélygarázs zárófödémének terheléscsökkentéséhez kikönnyítő anyagot kellett használni, amihez az Energocell üveghab granulátum, könnyű fajsúlyával (150-175 kg/m3), nagy teherbírásával, hőszigetelő képességével, és költséghatékonyságával a legjobb választásnak tűnt. Az Energocell feltöltésben helyenként gépészeti vezetékeket is vezettek, amelynek lejtésképzését homokággyal biztosították. A vezetékekben nem okozott kárt a granulátum tömörítése.

A mélygarázs zárófödémére bitumenes vízszigetelés került, majd annak védelmére táblás hőszigetelés, geotextílai elválasztással Energocell üveghab granulátum, melyre finomfrakciós kiékelés került. Ezután vagy térburkolat, vagy termőföld feltöltéssel zöldfelület készült.

A 3-as metro aluljáró felszíni része mellett, egy közel 2,5 méteres mélyedés található aminek, alsó része üveghab granulátummal, felső része pedig a fák gyökérzetéhez szükséges termőtalajjal van feltöltve.