Üveghulladék előkészítés

Üveghulladék előkezelése
Az üveghulladék jelentős tisztítási folyamaton esik át. Kézi válogatással, szeparátorokkal eltávolítjuk az idegen szennyeződéseket (pl. mágnesezhető és nem mágnesezhető fémek, kőszármazékok, beton, műanyag, papír, fa, talajszármazékok stb.), hogy a megtisztított üveghulladék alkalmassá váljon őrlésre. A képen látható adagoló garat 1 műszakra elegendő mennyiségű üveghulladékot fogad magába biztosítva a folyamatos munkavégzést.

Üveghulladék finomtisztítása
A finomtisztítást saját tervezésű tisztítógépekkel végezzük a magas minőség érdekében. Az eljárás során víz felhasználására nem kerül sor, kizárólag száraz eljárással dolgozunk. Gépeink nagy biztonsággal és magas minőségben emberi felügyelet nélkül végzik el a munkafolyamatot.

Üveghulladék tisztítás előtt és után

Malomüzem
A tisztítási folyamatokat követően saját tervezésű HPGR malmunk állítja elő az üveghabgyártáshoz szükséges méretű üvegport. Az üveg jelentős koptató hatása miatt a görgők felületét kopóhegesztéssel látjuk el. A hegesztés felvitele időigényes, lehetőség szerint saját, szabadalmaztatott automata hegesztőrendszerünkkel végezzük el.