Üveghabgyártás

A Daniella Ipari Park Kft. Energocell® üveghab üzemében előállított üveglisztet a kísérleteink alapján megépített alagútkemencében előre programozott fűtési görbe alkalmazásával „sütjük” üveghabbá. Amikor az üveglisztkeverék eléri a kívánt hőmérsékletet, káros gázképződés nélkül habosodik, és létrejön az üveghab. A hevítés elektromos kemencében zajlik, ipari vízszennyezés, égetési emisszió, zaj- és porterhelés nélkül. A teljes gyártási folyamat csendes, így nem zavarjuk a környezetünket.

Az Energocell® üveghab granulátum és tábla előállításához szükséges energiamennyiség nagyon alacsony (primer energia), alig 140 KWh/m³. Ez az egyik legalacsonyabb előállítási energiaszükséglettel rendelkező szigetelőanyag. Ezzel szemben pl. a műanyaghabosítás (polisztirol), vagy más üveghabosítás hőigénye több mint 1500 kWh/m³ (ez kb. 10-szeres primer energiaszükséglet).

A kifejezetten erre kifejlesztett alagútkemencénk legfőbb előnye, hogy az ún. primer energiaszükséglete kb. tizede, azaz 140 kWh/m³, a sztirol hőszigetelő anyagok körülbelül 1400 kWh/m³-os energiaszükségletével szemben.